Skip to main content

Nieuws

Het fietsnetwerk in Vlaanderen wordt momenteel aangepast / uitgebreid. Begin mei starten wij de aanpassingen hiervoor op onze website op. Tot dan zullen onze routeplanner en enkele routes verstoord zijn. Wij bieden onze excuses aan voor de hinder die je hierdoor mogelijk kan ondervinden tijdens je fietstocht.

De zon lokt ook jou deze dagen ongetwijfeld naar je fiets. Weet je even niet waarheen? Of wil je graag eens een andere streek verkennen? Deze 3 ritjes - mét...

15 May 2017

Mmm, zalig op je fiets. De koelte van een briesje in de zomerzon. Genieten, is dit. En dan zegt je fietspartner: ‘Je rug ziet echt wel rood. Vergeten smeren?’ Terwijl je denkt: ‘O, neen. En ik heb ook niks mee...’ Of je (klein)zoontje jengelt: ‘Ik heb dorst. NU!’ Terwijl de laatste druppel uit de fles al lang opgedronken is. En het eerstvolgende cafeetje ligt nog kilometers veraf. Daar gaat een deel van het plezier... Tijd dus voor een handige lijst. Met echt wel alles wat jij nodig hebt voor een fietstocht zonder stress.

2 May 2017

Wat maakt je dag nog mooier dan ‘n leuke fietsrit? Een tochtje door bloemenvelden, vinden wij. Bont gekleurd, inheems moois, in akkers aangeplant. Sterke heidebloeiers. Of intrigerende bloeiers uit alle windstreken in een plantentuin. Blijgezind worden we ervan. En jij?
Door de bloemenstreek van Wetteren (36 km) Ben jij, net als sommigen bij Knooppunter, gek op bloemen? Kom dan eens de streek doorkruisen tijdens het bloemenseizoen. En geniet van de bonte kleuren van de bloemenvelden. Dé trots van de kwekers.

2 May 2017

Weids en open, dat is ons platteland. En plat tot heel licht heuvelachtig, dat is lekker meegenomen bij het fietsen. Ontdek met Knooppunter deze 3 heerlijke ritjes op ‘de buiten’.
Vijvers en akkers in Retie (19 km) Hier rijd je langs vijvers waar ooit een kasteel zou komen. En door akkers van hofleveranciers. Kasterlee biedt de mogelijkheid om het internationaal centrum voor grafische kunst te bezoeken. Of je stapt eens af voor een
lekkere Corsendonck in hun oudste cafeetje.

2 May 2017

Werk je aan een eigen gezonde challenge op de fiets? Of trek je er samen met anderen op uit? Met fietsen pak je het aan zoals je het wil. Kleine kinderen kunnen mee achterop of trappen op de kinderfiets, oma en opa genieten van de e-bike. Onderweg geniet je van een lekkere picknick, en van mekaar! Want met Knooppunter was Knooppuntfietsen nog nooit zo gemakkelijk. Ontdek hier onze routeplanner en fiets erop los!

2 May 2017

Even toe aan ontstressen? Onze gouden tip: fietsen langs het water. Zen word je door de zilte zeelucht of heerlijk rustig door het ruisen van de bomen langs een kanaal. Het werkt! We know...   Langs de Damse vaart (35 km) Het is sowieso heerlijk toeven langs de vaart. Met de fiets is de streek dan ook een aanrader. Ben je een boekenliefhebber? Damme is hét ‘ Boekendorp’. Elke tweede zondag van de maand is er boekenmarkt. Even de fiets op slot en snuisteren: het kan. O, en is je gezelschap niet zo’n lezer? Er zijn terrasjes genoeg.

1 May 2017

Wij houden van fietsen, en jullie ook ! En wat het soms extra leuk maakt is dat je samen met anderen fietst. Ontdek hier onze fietsagenda en stap samen met veel andere mensen op de fiets voor een begeleide tocht in de buurt. 

28 Apr 2017

Als fietser wil je graag dingen zien. En proeven ! Doe mee aan onze wedstrijd en maak kans op een heerlijke etentje in Het Bierkasteel in Izegem of een heerlijk bierpakket van Kasteelbier. Deelnemen is eenvoudig. Vul hieronder je gegevens in en beantwoord de schiftingsvraag. Na afloop van de wedstrijd worden de winnaars via e-mail op de hoogte gebracht.  

24 Apr 2017

We danken jullie voor massale deelname aan onze Knooppunterenquête van april ! Volgende mensen winnen een boekenbon van Lannoo : Dominique Van Mullem wint een bon van 250 euro.
Jef en Henriette winnen een bon van 150 euro.
Claire Meynen wint een bon van 50 euro. Veel lees- en fietsplezier !

18 Apr 2017

Teken van nieuw leven én lente. Dat zijn de bloesems echt wel. Heel even wordt ons fietslandschap fris en fruitig. En, geef toe, ietwat romantisch. Tijd dus voor een fietsuitstap met z’n tweetjes. Tip: een picknickmand en dekentje kunnen ook al mee.
Ranst (32 km) Hand in hand fietsen langs mooie boomgaardbloesems? Check. Of romantisch lanterfanten in de jachthaven van Emblem? Check. Je laten overdonderen door de pure schoonheid van sleutelbloemen in een oud bos? Check. Waar wacht je nog op?

Pages